kedd, 15 január 2019 07:32

Heti üzenet 2019 január 14.

Istentől nyert örökségünknek, meghatározó részt kell elfoglalnia életünkben. A szomorú tény, hogy a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy van félretett örökségük a mennyben, ennek az ismeretnek a hiányában pedig jövőképük sincs.

A Felkent Jézusba vetett hiten keresztül (ugyanis) mindnyájan Isten fiai vagytok. Ahányan csak a Felkentbe bemerítkeztetek, a Felkentet öltöztétek fel. Nincs hát többé zsidó, sem hellén, nincs rabszolga, sem szabad, nincs férfi és nő, mert mindnyájan egyek vagytok a Felkent Jézusban.

Ha pedig a Felkentéi vagytok, következőleg Ábrahám magva vagytok, ígéret vonalán örökösök. De azt mondom, ameddig az örökös kiskorú, semmivel sem különb a rabszolgánál, noha, mindennek ura. Mégis gyámok és sáfárok alatt van az atyjától előre meghatározott időig.

(Galata 3:26-29, 4:1-2 Csia ford.)

Ebben az igeszakaszban nagyon fontos dolgokat szögez le számunkra a Szent Szellem.

Az első, hogy Krisztusba történő bemerítkezésünk által magát a Felkentet öltöztük fel.  Ennek értelmében mi a Felkentéi vagyunk. Azt gondolom, eddig ez két rendkívül egyszerű tény. Ami ebből következik az az, hogy nem csak a Felkent tulajdonai vagyunk, de Ábrahám magva is, és az Ábrahámnak adott ígéret szerint örökösök.

document word

 

heti20190114.docx

document pdf

 

heti20190114.pdf

Megjelent: 1768 alkalommal