Elemek megjelenítése címkék szerint: G

szombat, 20 február 2021 18:42

Gulyás István: A kettős erő (1962)

Ez az igehirdetés 1962-ben hangzott el Budapesten. Az igehirdetés központi üzenete, hogy a hívő ember életében két erő munkálkodik. Az egyik a Szent Szellem ereje, a másik pedig a kereszt ereje. A szent Szellem ereje betölt, a kereszt ereje megüresít. A Szent Szellem ereje általunk munkálkodik, a kereszt ereje bennünk munkálkodik. A Szent Szellem ereje a szolgálatra adatott, a kereszt ereje a szentségre adatott. Mind a két erőre szükségünk van és egyik sem helyettesítheti a másikat.

 

 

 

Digitálisan javított:

 

 

szombat, 20 február 2021 18:41

Gulyás István: Az öt erő (1998)

Ez az igehirdetés gyakorlatilag az 1962-ben elhangzott prédikációnak a folytatása. 36 évvel később, 1998-ban Budapesten a Magyar Pünkösdi Egyház (akkor még Evangéliumi Pünkösdi Közösség) Agapé gyülekezetében hangzott el ez az igehirdetés, amelyben Gulyás testvér arról beszél, hogy nem csak két erő munkálkodik a hívő ember életében, hanem legalább öt, mert Isten sokféle segítséget biztosít gyermekei számára, hogy ők elváltozzanak Krisztus képére és hasonlatosságára.

 

 

 

Vége a tenge lenge kereszténységnek,és fel kell hogy készüljenek Isten gyermekei az utolsó idők nagy megrázkódtatásaira, amelyek mindenkit elérnek, és akik kitartanak Krisztus mellett a szenvedésekben azokon megnyugszik a Dicsőség Szelleme. A tanítás az ózdi Maranatha Gyülekezetben hangzott el 2011.04.10-én.

szombat, 13 február 2010 00:00

Gönczi Zsolt: Az atyaság

Úgy tűnik, hogy a mi generációnkban a legtöbbünknek nem voltak szellemi atyáink, akiknek az életvitelén és tanításán keresztül megtapasztalhattuk volna Mennyei Atyánk szeretetét. Azonban egyáltalán nincs veszve semmi, mert mi magunk kaphatunk kinyilatkoztatást Istenről mint Atyáról, így később, amikor már sok szellemi tapasztalaton és jellembeli változáson átmentünk, mi magunk lehetünk szellemi atyák, akik másokat segítenek elindulni Isten útján. Ebben az igehirdetésben Gönczi Zsolt, személyes történetén keresztül osztja meg velünk, hogy miként kapott kinyilatkoztatást Istenről, mint az ő mennyei apukájáról, aki szereti őt, és elmondja nekünk azt is, hogy ilyen kinyilatkoztatást természetesen mindannyian kaphatunk. Ez a tanítás Budapesten, az Aratás Gyülekezetében hangzott el.

csütörtök, 05 május 2011 00:00

Gál Lajos: Jézus Krisztusról, mint megfeszítettről

Nem fogjuk tudni Jézust követni, a kereszt igazságának megtapasztalása és alkalmazása nélkül. A mostani időkben is tömegesen vannak azok, akik nem értik meg ezt az igazságot, így aztán csalódnak amikor rájönnek, hogy a hívő élettől nem azt kapták, amire számítottak. Miért? A válasz, a keresztről szóló igazságban van. Igehely: János 19,26-27 Ez az igehirdetés 2011-04-22-dikén hangzott el Sopronban. Közzé téve a soproni Bárka Baptista Gyülekezet engedélyével.