Elemek megjelenítése címkék szerint: L

Forrás: https://hitunkcelja.files.wordpress.com/2019/01/lance-lambert-what-is-god-doing.pdf

Az évszázadok során Isten egyetlen dolgot végez, amely az Ő nagyszerű céljával áll kapcsolatban. Ha Isten munkáját szemléljük a gyülekezet történelmén keresztül, világossá válik, hogy még a pokol hatalmai sem téríthetik el Istent attól, hogy elkészítse a menyasszonyt és felépítse az örökkévaló várost. Mi, ma, a 21. században ennek az előrehaladásnak a folytatása vagyunk. Nem önállóan létező dolog vagyunk, elválasztva a korábbi századok gyülekezetétől. Ha odafigyelünk mindarra, ami mögöttünk mint Isten népe mögött van, akkor megőriztethetünk ugyanazoktól a hibáktól és kiegyensúlyozatlanságoktól. Isten kegyelme segítségével és a Szent Szellem erejével szeretném aláhúzni azokat a tanulságokat, vagy legalábbis néhány tanulságot, amit megtanulhatunk Isten igaz gyülekezetének történelméből. Úgy gondolom, nem szükséges elmondanom, hogy Isten egyetlen dolgot végez ezen a korszakon keresztül: „Ezen a kősziklán építem fel eklézsiámat; és a pokol kapui sem vesznek diadalmat rajta. Néktek adtam a királyság kulcsait” (angolból, Máté 16:18-19.) Amint tanulmányozzuk azokat a leckéket, amelyeket megtanulhatunk a gyülekezet történelméből, tisztában vagyunk azzal, hogy a gyülekezet történelmének végéhez értünk.

letöltés

csütörtök, 01 január 2009 00:00

Leonard Ravenhill: Az ima evangéliuma

Nincs az imánál átformálóbb dolog. Az emberek sokszor megkérdezik: „Miért mindég az imát sulykolod?” A válasz nagyon egyszerű – mert Jézus is ezt tette. Lukács evangéliumát mondhatnánk az Ima Evangéliumának. Ez Jézus imaéletéről szól. A többi evangélista azt írta, hogy Jézus a Jordánban volt, mikor a Szellem, mint galamb leszállt rá. Lukács azt írta: miközben imádkozott, akkor szállt le Rá a Szellem. A többi evangélista azt írta, hogy Jézus kiválasztott 12 tanítványt. Lukács viszont: miután az éjszakát imádkozásban töltötte, akkor választotta ki a tizenkettőt. A többi evangélista azt írta, hogy Jézus meghalt a kereszten. Lukács: miközben haldoklott, imádkozott azokért, akik szidalmazták Őt.
 
csütörtök, 01 január 2009 00:00

Lester Sumrall: Kitörés a függőségekből

Lester Sumrall e könyvében a kényszerítő kívánságok, a démonikus vágyak hálójából való szabadulásról ír nagyon gyakorlatias módon. A szabaduláshoz radikális szakításra van szükség a bűnnel, mert Isten senkit sem szabadít meg az ellenségétől, amíg egy úton kíván járni vele. A démonűzés önmagában nem hoz teljes megoldást, Jézus a Máté evangélium 12. fejezetében figyelmeztet rá, hogy a sikeres szolgálat is kritikus állapotban hagyja az embert: elindulhat a lelki gyógyulás folyamata, ám a nemtörődöm viszonyulás akár még sokkal súlyosabb kötelékbe is visszavetheti. Magát a gyógyulási folyamatot Sumrall az elme megújításának bibliai elvével írja le: a rossz, bűnös reflexeket, gondolkodási sémákat a Szentírásban közölt isteni gondolatokra kell cserélni, majd az értelmet azokkal folyamatosan kell táplálni.
 
csütörtök, 01 január 2009 00:00

Leonard Ravenhill: Krisztus ítélőszéke

„Nagyon sokszor mondtam már és most újra mondom – egy ember sem nagyobb, mint az imaélete. Nem érdekel, hogy milyen nagy szervezete is van valakinek. Had éljek azzal az emberrel egy rövid ideig, hogy belelássak az imaéletébe, s megmondom neked, hogy – véleményem szerint milyen nagy, vagy milyen hatalmas is ő Istenben. Milyen a te odaszánásod most? Szeretnéd, ha most Gábriel átadná azt a könyvet, ami arról szól, hogy az elmúlt hónapokban te hogy szántad oda az életedet Istennek, és felolvasnák vasárnap a gyülekezetben? Az arany meg lesz próbálva a mi odaszánt életünkön keresztül.